Open top menu
nedjelja, 21. rujna 2014.

Ovaj recept je zakon za kiflice. Mekane "ko duša".

         
Sastojci

    Tijesto
     1 kg brašna , glatkog
     3-4 dl mlijeka(za početnike 3 dl mlijeka dosta)
     2 dl vode
     1 dl jogurta
     2 dl ulja
     1 prašak za pecivo Dolcela
     1 kocka kvasca
     1 žličica šećera
     1 žličica soli
    Premaz
     1 tučeno jaje
    Slatka punjenja
      nutela
      pekmez po želji
      smjesa sa makom
      smjesa s orasima
    Slani nadjev (za 16 kiflica)
     100 g svježeg sira
     1 jaje
     1/2 žličice Vegete Natur
      srolane i premazane jajom posipajte sa sezamom
    Kombinacija meni najdražeg punjenja
     200 g šunke na šnite
     200 g sira na šnite
      Narežite na 4 trake i po komad šunke i sira u svaku kiflicu


Priprema

    1.
    Kvasac razmrvite, dodajte šećer, žlicu brašna i malo mlakog mlijeka. Izmješajte i ostavite da se diže.
    2.
    Brašno prosijajte, dodajte prašak za pecivo, žličicu soli, promješajte, napravite rupicu u koju prvo stavite dignuti kvasac, a onda sve ostale tekuće sastojke.
    3.
    Sa spiralnim metlicama izmiksajte tijesto u kuglu koja se sam mora odvajati od stjenki posude. Poklopite i ostavite da se kratko digne (cca30 min).
    4.
    Istresite na radnu podlogu i podjelite na 8 djelova. Svaki dio razvaljajte i podjelite na 8 trokuta( 1/2, 1/4, 1/8). Sada rukama na podlozi svaki komad malo razvucite pritiskajući u stranu da budu malo širi u vrhu i duži. Sada taj malo prošireni vrh koji je sad u izgledu slova u zarežite uzdužno 3 cm dva puta. I I
    5.
    dolje na širi dio stavite punjenje po želji, sir sa jajom, šunka sir, nutela, pekmez, orasi, mak, sve opcije punjenja su prema Vašim idejama.
    6.
    Sada s obje ruke primite donje krajeve, prevrnete preko punjenja i lagano pritisnete prstima tako da dobijete jastučić od tjesta i punjenja. Dalje lagano zarolate prema gore i prilikom stavljanaj u tepsiju sa papirom za pećenje lagano zavrnete prema sebi, dolje da se saviju. Premažite ih tučenim jajom po cijeloj površini. Slane možete posuti sezamo i krupnom solju.
    7.
    Pečete na 200 dok ne dobiju laganu boju.

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian