Open top menu
nedjelja, 21. rujna 2014.

Brzo, fino, kad je hladno pravi sladoled.. Podložno promjenama, mašti na volju….Uživajte…




Sastojci

    Tijesto
     9 bjelanjaka
     18 žlica šećera
     9 žlica oštrog brašna (dio brašna se po želji može zamijeniti kokosom ili orasima)
    1. Fil
     1 tegla kompota od višanja
     2-3 žlice šećera
     2 pudinga od vanilije, jagoda ili maline
    2. Fil
     9 žumanjaka
     2-3 žlice šećera
     1 vanilin šećer
     5 žlica oštrog brašna
     1/2 litr mlijeka
     1/2 margrina (onog od 250 gr)


Priprema

    1.
    Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer i brašno. Ispeći u limu veličine rerne.
    2.
    1.Fil
    3.
    Višnje ocijediti i nasjeckati. Sok odmjeriti i dodati vode da bude 7 dcl. U tome skuhati pudinge dodati nasjeckane višnje i izliti na tijesto.
    4.
    2.Fil
    5.
    Žumanjke, brašno, oba šećera skuhati u mlijeku, u hladno dodati pola margarina.
    6.
    Namazati, ukrasiti po želji.
    7.
    Ja sam imala malo drugog fila viška pa sam Tupperware bombicom ukrašavala svaku kocku posebno..
    8.
    Podložno promjenama, vama na izbor..

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian