Sastojci
Kora:
2 jaja
100g šećera
100ml ulja
200ml mlijeka
200g brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaoa
Fil:
800ml mlijeka
200g kokosovog brašna
200g šećera
10 supenih kašika griza
1 paketić vanilin šećera
Glazura:
100g čokolade za kuhanje
1 kašika margarina
2 kašike vode
Priprema
1.
Kora: sve sastojke za koru pomiješati i podijeliti u dva dijela. Polovinu smjese sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Kratko zapeći u rerni (5min), pa dodati predhodno spremljen fil, te prekriti drugim dijelom smjese za koru. Sve staviti u pećnicu na 10 minuta na 180 stepeni C. Kada se izvadi iz rerne preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se hladi.
2.
Fil: Mlijeko staviti da provri. Izmiješati šećer, vanilin šećer, kokos brašno i griz i postepeno miješajući dodavati u provrlo mlijeko. Miješati dok se ne sastojci ne sjedine i masa ne zgusne (2-3 min.)
3.
Glazura: sve sastojke za glazuru otopiti na pari i preliti preko vrućeg kolača.
Izvor: coolinarika.com