Open top menu
nedjelja, 21. rujna 2014.

Ovo je najbrži kolač od kokosa koji sam ikada pravila, a koji se peče. Sve bude gotovo za pola sata, a u mojoj kući otprilike toliko treba i da se pojede.



Sastojci

    Kora:
     2 jaja
     100g šećera
     100ml ulja
     200ml mlijeka
     200g brašna
     1 prašak za pecivo
     2 supene kašike kakaoa
    Fil:
     800ml mlijeka
     200g kokosovog brašna
     200g šećera
     10 supenih kašika griza
     1 paketić vanilin šećera
    Glazura:
     100g čokolade za kuhanje
     1 kašika margarina
     2 kašike vode        


Priprema

    1.
    Kora: sve sastojke za koru pomiješati i podijeliti u dva dijela. Polovinu smjese sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Kratko zapeći u rerni (5min), pa dodati predhodno spremljen fil, te prekriti drugim dijelom smjese za koru. Sve staviti u pećnicu na 10 minuta na 180 stepeni C. Kada se izvadi iz rerne preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se hladi.
    2.
    Fil: Mlijeko staviti da provri. Izmiješati šećer, vanilin šećer, kokos brašno i griz i postepeno miješajući dodavati u provrlo mlijeko. Miješati dok se ne sastojci ne sjedine i masa ne zgusne (2-3 min.)
    3.
    Glazura: sve sastojke za glazuru otopiti na pari i preliti preko vrućeg kolača.

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian