Sastojci
Kora:
Pleh (oko 32X23cm,kao pola onog od rerne)obložite sa papirom za pečenje,podmažite sa par kapi ulja, i složite po dnu kolutove banane.
Jaja pjenasto umutite sa šećerom,dodajte cimet,ulje,brašno i p.za pecivo.Sve promešajte,sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15-tak min.(biskvit provjerite čačkalicom da li je pečen).Ohladite.
Prvo zagrijte slatku pavlaku da bude topla.
U srednju šerpu sipajte šećer i zagrijavajte na umjerenoj temperaturi
dok se ne otopi i karamelizuje,malo sklonite na kraj šporeta i u
karamelizovani šećer sipajte polako zag.slatku pavlaku mješajuci svo
vrijeme.
Vratite na šporet i nastavite sa kuhanjem mješajući dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonite sa šporeta i u topal fil dodajte margarin.i sve dobro promješajte.
Ostavite da se karamel ohladi.
Šlag u prahu umutite sa mlijekom dok se ne zgusne,pa dodajte polovinu ohladjenog karamela i sve dobro promješajte mikserom.
Pečenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i šlaga,na kremu poslažite tanke kolutove banana i premažite preostalim karamelom.
Po želji pomoću viljuške na par mijesta “išarajte”kolač da dobijete talase ili “šare” i pospite sa ribanom čokoladom.
Izvor: Coolinarika.com
- 4 jajeta
- 4 kasike šećera
- 1 dl. ulja
- 10 g. cimeta
- 1 banana
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja (oko 250 ml.) mekog brašna.
- 300 g. šećera
- 2 dl. slatke pavlake
- 150 g. maslaca ili margarina
- 200 g. šlaga u prahu
- 2,5 dl. mlijeka
- 4 banane.
- ribana čokolada
Priprema
Rernu zagrijte na 190°C.Pleh (oko 32X23cm,kao pola onog od rerne)obložite sa papirom za pečenje,podmažite sa par kapi ulja, i složite po dnu kolutove banane.
Jaja pjenasto umutite sa šećerom,dodajte cimet,ulje,brašno i p.za pecivo.Sve promešajte,sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15-tak min.(biskvit provjerite čačkalicom da li je pečen).Ohladite.
Prvo zagrijte slatku pavlaku da bude topla.
Vratite na šporet i nastavite sa kuhanjem mješajući dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonite sa šporeta i u topal fil dodajte margarin.i sve dobro promješajte.
Ostavite da se karamel ohladi.
Šlag u prahu umutite sa mlijekom dok se ne zgusne,pa dodajte polovinu ohladjenog karamela i sve dobro promješajte mikserom.
Pečenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i šlaga,na kremu poslažite tanke kolutove banana i premažite preostalim karamelom.
Po želji pomoću viljuške na par mijesta “išarajte”kolač da dobijete talase ili “šare” i pospite sa ribanom čokoladom.
Izvor: Coolinarika.com