Open top menu
utorak, 23. rujna 2014.

Donosimo vam recept za ukusni kolač koji možete napraviti za 5 minuta. Za pripremu vam ne treba brašno, a ukusan je toliko da će mu se svi obradovati. Jednostavno i brzo se pravi.


Sastojci:

  • maslac za podmazivanje pleha
  • 225 grama tamne čokolade (70% kakaoa)
  • 225 grama milerama (slatke pavlake)
  • ¼ kašičice soli
  • kakao

Priprema:

Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrijte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagrije (vrela na dodir) skinite je sa ringle i ubacite so. Promiješajte.

Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Kada je kolač ohlađen, izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Nabacite malo kakaoa i isijecite.

Izvor: minimagazin.info 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian