Open top menu
četvrtak, 25. rujna 2014.

Krompir volim na sve načine, ovo je jedna verzija koju jako volim.




    Sastojci:
     4-5 (zavisi od veličine) paprike
     5-6 komada krompira
     300gr sira
     2 kašike kisele pavlake
     3 komada jaja
     ulje po potrebi

Priprema

1.
Paprike očistiti i malo ih posoliti iznutra.
2.
U sir, dodati jaja, kiselu pavlaku i 5 kašika ulja, sve izmešati i napuniti paprike. Paprike poredjati u nauljenu djuvečaru. Ove mase od sira će nam ostati, u nju ćemo iseckati krompir, dodati začin, mleveni biber, sitno seckani sveži peršun ili sušeni i vrlo malo posuti sa tučenom alevom paprikom.Sve dobro izmešati i redjati krompir izmedju punjenih paprika. Pomešati 4 kašike ulja i 4 kašike vode preliti odozgo. Peći isključivo u djuvečari da bi krompir bio sočan. Peći dok krompir ne dobije zlatno- žutu boju.Paprike kada ih napunite ne treba ih ničim zatvoriti, jer dok se peku polako će malo nadeva izaći i bude krompir jako sočan.

Izvor: coolinarika.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian