Sastojci:
Palačinke:
2 jaja
1 žličica šećera
1 žličica soli
Par kapi ruma
250 ml hladne vode
300 ml hladnog mlijeka
200 g brašna
Punjenje:
200 g pureće šunke (narezane)
250 g sira gaude ili sl. (u komadu)
Ostalo:
3 jaja
3 žlice brašna
150 g krušnih mrvica
Sol, papar
Priprema:
Palačinke pripremite po svom receptu, neka tijesto bude malo gušće i palačinke mrvicu deblje od uobičajenih. Od navedene smjese dobit ćete 12-14 palačinki ovisno o veličini tave.
Napuniti palačinke: na svaku staviti fetu šunke i dva komada sira. Sir može biti i u fetama kao šunka ali ovako se bolje osjeti J. Sad preklopiti početak zamatanja i bočne stranice pa zarolati palačinku zajedno s nadjevom i odložiti. Kad su sve palačinke napunjene, slijedi paniranje. Svaku roladu uvaljati prvo u brašno, pa u umućena jaja kojima je dodana sol i papar, zatim u krušne mrvice.
Pržiti u dubokom vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Prženim palačinkama ukloniti višak masnoće na papirnatom ubrusu te ih poslužiti uz prilog po želji.
Ja sam od navedenih sastojaka dobila 14 palačinki, od toga sam 10 punila, a preostale koristila za desert J. Pazite ovo je zasitno jelo, bit će dovoljno 1-2 komada po osobi.
Izvor :(receptiizmojebiljeznice.blogspot.com)