Open top menu
utorak, 21. listopada 2014.

Moja djeca obozavaju piletinu pripremljenu na ovaj nacin.




Sastojci

 5 komada pilecih prsa


 2 male kasike soli
 1/4 male kasike bibera
 1/4 male kasike ljute paprike
 1 mala kasika bijelog luka u prahu
 1 mala kasika crvene paprike
 2 kasike majoneze
 2 kasike kiselog vrhnja
 2 kasike parmezana
 1.5 solja krusnih mrvica
 2 male kasike kukuruznog brasna
 100 ml ulja



Priprema


Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.

Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.

Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.

Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.

Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.



Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.

Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .        


Izvor: coolinarika.com                      
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian