Open top menu
utorak, 4. studenoga 2014.

Ove ukusne pitice možete brzo napraviti za doručak ili večeru, imaju ukus kao prave domaće gibanice mada su napravljene sa gotovim korama, a glavna fora je u smesi sa kvascem kojom se premazuju. U originalnom receptu se filuju sa šunkom i pečurkama, ali možete napraviti i fil po želji.


Sastojci: 10 tankih kora, 1 paketić svežeg kvasca, 2,5 dl mleka, 6 kašika brašna, 100 g margarina, malo soli + fil po želji (sir, spanać, mleveno meso, pečurke itd.)



Priprema:

Razmutiti kvasac u mleku, dodati brašno, malo soli i naribani margarin. Sve dobro izmeđati da nema grudvica i ostaviti da odmara 15-tak minuta.

Svaku koru premazati pripremljenim kvascem, možete četkicom ili nožem. Duž jedne ivice kore rasporediti fil i zaviti u rolat. Zatim sve zamotati u krug da dobije izgled puža.

Pužiće složiti u podmazan pleh i premazati preostalim kvascem. Posuti po želji susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30-tak minuta. Poslužiti za doručak ili večeru uz čašu jogurta... prijatno grickanje!:)



Izvor: http://kuhinjica-mignone.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian