Open top menu
utorak, 4. studenoga 2014.

Grci vole sir, posebno fetu, pa je on baš zastupljen u grčkoj kuhinji. Tiri znači sir i odatle naziv i ove pite. Oni inače spremaju pite sa više vrsta sita, brze i ukusne. Ja sam se opredelila za dve vrste sira a pita je toliko ukusna da je planula sa tacne još dok je bila topla :D. Divna je i hladna, mada kada vam zamiriše iz rerne nećete moći da dočekate da se ohladi. Izuzetno je ukusna a lakoća i brzina kojom se pravi će vas oduševiti.


 SASTOJCI :
5 jaja,
2oo gr brašna,
4oo gr feta sira,
2oo gr trapista,
1 časa kisele pavlake od 2o % mm,
1oo ml. ulja,
1 prašak za pecivo. 




 PRIPREMA :
U posudi  izmutiti jaja. Dodati fetu izmrvljenu viljuškom, trapist izrendan na krupno rende, pavlaku i ulje pa mikserom sve sjediniti. Brašno i prašak za pecivo i izmešati pa umešati varjačom i smesu sa jajima. Tepsiju prečnika 30 cm. malo nauljiti, dno i obode, i izliti smesu. Peći na 18o Co ko 45 minuta.

Prijatno!



Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian