Open top menu
ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Ovo je jedan od najboljih recepata za Cinnamon rolls koji sam ikad probala.Recept je došao od jednog Dejana od kojeg ja i njegova sestra uzimamo najbolje recepte… Jednostavno, momak ima talenta – sve što dotakne, pretvori se u praznik ukusa…




Sastojci

    Za tijesto:
     1 Prašak za puding vanilin 
     40 g šećera
     500 ml mlijeka
     2 Kvasac instant 
     30 g šećera
     100 ml mlake vode
     1 kg Pšeničnog glatkog brašna 
     1 žličica soli
     2 jaja
     100 g maslaca
    Za nadjev:
     100 g maslaca
     250-300 g smeđeg šećera
     3 žličice Cimeta mljevenog
    Za glazuru:
     100 g krem sira
     50 g maslaca
     150 g šećera u prahu
     1 Vanilin šećer 
      mlijeko po potrebi




Priprema

    1.
    Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka.
    2.
    Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje 1-2 minute, a zatim puding ohladite.
    3.
    Kvasac pomiješajte s malo šećera i mlakom vodom i ostavite stajati 5 minuta.
    4.
    Brašnu dodajte sol, pripremljeni kvasac, ohlađeni puding, jaja, rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto.
    5.
    Ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.
    6.
    Tijesto premijesite i ostavite da se ponovo digne.
    7.
    Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (0,5 cm).
    8.
    Rastopljenom maslacu dodajte šećer i cimet.
    9.
    Ovom smjesom premažite tijesto. Savijte u roladu i zatim ju prerežite na 20 dijelova.
    10.
    U tepsiju (40 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje posložite rolice (da se ne dodiruju) i ostavite da narastu.
    11.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 25 minuta).
    12.
    Za glazuru izmiješajte krem sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko po potrebi.
    13.
    Pečene rolice ohladite par minuta pa ih prelijte ili "prošarajte" pripremljenom glazurom.

Posluživanje:
Mlake rolice poslužite uz napitak.

Savjet:
Da bi vam bilo jednostavnije, tijesto koje ste tanko razvaljali premažite rastopljenim maslacem i pospite mješavinom šećera i cimeta te možete umiješati i grožđice, orašaste plodove i sl.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian