Open top menu
ponedjeljak, 16. veljače 2015.



Opremite kuhinju neophodnim pomagalima za izradu poslastica. Okrugli kalup za torte je posebno praktičan ukoliko ima stranicu koja se može otkopčati i odvojiti od pokretnog dna. Ukoliko je napravljen od metala koji vremenom može zarđati, malo ga namastite kada nije u upotrebi.


Sastojci

250 g keksa
10 čokoladnih bananica
2 pudinga od čokolade
100 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
2 dl biljne pavlake

Priprema

Bananice i keks izlomiti na komadiće. U mleku skuvati puding, te posebno istopljen margarin i čokoladu sipati u vruć puding. Mikserom umutiti puding i dok je još vruć dodati bananice i keks, izmešati i staviti u kalup za torte. Ostaviti da se dobro stegne, premazati šlagom, iseći i poslužiti.
Osim što hrana predstavlja izvor energije i hranljivih materija, ona predstavlja i izvor uživanja, zadovoljstva i često, povod za prijatna druženja i okupljanja porodice. Uživajte u pripremi ove ukusne poslastice i ne zaboravite da je podelite sa prijateljima i najdražim osobama. Svakom po jedno parče!



Izvor: kuhinjica.rs
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian