Open top menu
ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Neki ih zovu njoki od brašna, makaruni, žličnjaci.. Brzi ručak :)

         

Sastojci

    Tijesto
     1 kg brašna
     3 kom jaja
     1 žličica soli
     6 dl mlake vode
     3 žlice ulja




Priprema

1.
U posudu s ovalnim dnom staviti brašno, jaja i sol. Miješati sastojke s toliko mlake vode da se dobije mekano tijesto. Pred kraj miješanja dodati ulje. Sve dobro razraditi kuhačom ili mikserom – spiralnim nastavkom sve dok se ne dobije mekano glatko tijesto koje se miješajući pomalo odvaja od stijenki posude.
2.
Žlicom se uzima jednaka količina tijesta i stavlja kuhati u vrelu slanu vodu u koju smo također dodali malo ulja. Prije uzimanja tijesta, žlicu obavezno uroniti u vodu kako se tijesto za nju nebi ljepilo.
3.
Nakon što smo potrošili tijesto, njoke kuhati još 10 minuta te ocijediti i kratko isprati hladnom vodom da se nebi ljepili.
4.
Dobro ocijeđene može se preliti sa malo rastopljenog maslaca ili sa par žlica ulja te servirati uz mesna jela i ribani parmezan.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian