Potrebni sastojci:
Biskvit
- 1 ¾ šolje brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- Kašičica soli
- 1+ 1/2 šolje kokosovog brašna
- ¾ šolje šećera
- ½ šolje omekšalog putera ili 8 kašika
- 2 jaja
- Kašičica vanila ekstrakta
- Šolja kokosovog mleka
- Šolja komadića tamne čokolade
Preliv
- ¾ šolje šećera u prahu
- 2 kašike kokosovog mleka
- ½ kašičice vanila ekstrakta
- Sladoled od vanile za serviranje
Uključite rernu da se greje na 170C, a okrugli kalup za torte namastite i prekrijte masnim papirom.
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so i kokosovo brašno pa ostavite sa strane.
U posebnoj posudi uz pomoć električnog miksera penasto umutite šećer i puter, pa dodajte jaja, jedno po jedno i na samom kraju dodajte vanila ekstrakt. Umešajte brašno i kokosovo mleko i na samom kraju dodajte 2/3 šolje komadića čokolade, pa testo rasporedite ravnomerno u kalup. Na vrh smese pospite ostatkom komadića čokolade i sa ½ šolje kokosovog brašna. Stavite da se peče između 60-70 minuta.
Za preliv izmešajte šećer u prahu sa kokosvim mlekom i vanilom, pa sve poprskajte po ohlađenom kolaču.
Napomena: u nedostatku kokosovog mleka, jednostavno u obično mleko stavite par kapi ekstrakta kokosa.