Open top menu
subota, 28. prosinca 2013.

Potrebni sastojci:

Biskvit
  • 1 ¾  šolje brašna
  • 2 kašike praška za pecivo
  • Kašičica soli
  • 1+ 1/2 šolje kokosovog brašna
  • ¾ šolje šećera
  • ½ šolje omekšalog putera ili 8 kašika
  • 2 jaja
  • Kašičica vanila ekstrakta
  • Šolja kokosovog mleka
  • Šolja komadića tamne čokolade
FacebookTwitterGoogle+Pinterest
slika2

Preliv
  • ¾ šolje šećera u prahu
  • 2 kašike kokosovog mleka
  • ½ kašičice vanila ekstrakta
  • Sladoled od vanile za serviranje
Uključite rernu da se greje na 170C, a okrugli kalup za torte namastite i prekrijte masnim papirom.
Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so i kokosovo brašno pa ostavite sa strane.
U posebnoj posudi uz pomoć električnog miksera penasto umutite šećer i puter, pa dodajte jaja, jedno po jedno i na samom kraju dodajte vanila ekstrakt. Umešajte brašno i kokosovo mleko i na samom kraju dodajte 2/3 šolje komadića čokolade, pa testo rasporedite ravnomerno u kalup. Na vrh smese pospite ostatkom komadića čokolade i sa ½ šolje kokosovog brašna. Stavite da se peče između 60-70 minuta.



Za preliv izmešajte šećer u prahu sa kokosvim mlekom i vanilom, pa sve poprskajte po ohlađenom kolaču.
Napomena: u nedostatku kokosovog mleka, jednostavno u obično mleko stavite par kapi ekstrakta kokosa.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian