Open top menu
ponedjeljak, 10. ožujka 2014.

Lahki kolač gotov dok veliš keks, a jako je sočan i fini. Kako ga god napravile, dobro će ispasti!




SASTOJCI:
2 jaja
10 žlica Demerarra šećera
12 žlica slatkog vrhnja
12 žlica ulja
2 žlice kaka ( ili 2 rebra rastopljene čokolade)
¼ čajne žlice soli
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice mlijeka
¼ čajne žlice arome ruma
100 g džema od smokve

PRIPREMA:
1. Jaja umutiti sa šećerom.
2. Mlijeko, ulje, kakao ili rastopljenu čokoladu dodati, promiješati.
3. Sol i prašak za pecivo umiješati u brašno.
4. Prosijano brašno postepeno dodavati smjesi jaja i šećera, miješati dok se ne dobije ujednačena masa.
5. S malo ulja namazati prikladnu vatrostalnu posudu promjera 20cm.
6. Smjesu za tortu uliti u posudu, peči u MWC na MAX 5 minuta.
7. Gotovu tortu ostaviti u posudi oko 5 minuta da se ohladi.
8. Tortu izvaditi iz posude, natopiti mlijekom i rumom, te premazati džemom, poslužiti.
8a. Tortu izvaditi iz posude, natopiti mlijekom ili rumom, prerezati na dva dijela, dolnji dio premazati džemom, pokriti gornjim dijelom, po želji, također premazanim tankim slojem džema.


(CURE.BA)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian