Prelijepi sočni ćevapi od morske ribe sa prilogom
restovanog krompira sa narandžom
Sastojci
riblji ćevapi
300 gr filet
oslića ili skuše
1kom jaje
1/4 k.kašikice
so
1/2kafene
kašikice bijeli biber
2-3 čena
bijeli luk
1/2 veze peršun svjež
po potrebi
prezla
restovan
krompir
1kg krompir
1kom narandža
3 čena bijeli
luk
3 supene
kašike ruzmarin
po ukusu so
po ukusu biber
po potrebi
ulje
Priprema
Filet usitnimo nožem.Parčiće ribe zajedno sa ostalim
sastojcima ubacimo u blender ,sem prezle i usitnimo.U masu potom dodajemo
prezlu dok ne dobijemo gustinu koju je lako mjesiti i oblikujemo ćevape koje
pržimo na ulju.Poslije prženja ćevape stavljamo na papirni ubrus da se ocjede.
Krompir očistimo i isečemo na kocke od prilike 2x2 i
skuhamo u slanoj vodi i prespemo u cediljku da se dobro ocjedi.Na vrelo ulje
bacimo listiće ruzmarina i tri čena bjelog luka koje smo ostavili u kočuljici i
samo prignječili drškom noža.Kada bijeli luk zamiriše i dobiju blago zlatnu
boju dodamo koru narandže koju smo predhodnoo dobro oribali pod toplom vodom i
isekli na tanke režnjeve.Kada korice dobiju lepu boju na njih dodati skuvan
krompir, posoliti pobiberiti i dinstati 3-4 min , u međuvremenu krompir preliti
sa pola soka od narandže.
Kod služenja korice mogu da se izvade jer je krompir upio
već aromu, ukoliko ste ljubitelj jačih aroma konzumirajte korice zajedno sa
krompirom.
(CURE.BA)