Mere za ovu baklavu su čaše od 2 dcl
Sastojci:
500 gr tankih kora
2 čaše jogurta
2 čaše ulja
2 čaše šećera
2 čaše pšeničnog griza
1 prašak za pecivo
5 jaja
Sastojci za šerbe:
400 gr šećšera
400 ml vode
Priprema:
Umutiti jaja, dodati šećer, prašak za pecivo, ulje, griz i jogurt. Sve dobro sjediniti.
Tepsiju podmazati sa puterom i staviti tri kore. Preko kora staviti fil i postupak ponavljati dok se ne utroše kore i fil.
Poslednje tri kore premazati sa otopljenim puterom, ugrejati rernu na 180°C i peći oko 50 minuta.
Dok se baklava peče, skuvati šerbe. U šerpu staviti vodu i šećer. Kada provri, smanjiti temperaturu i pustiti da vri 10 minuta. Ohladjenim šerbetom preliti prohladjenu baklavu. Prijatno!
Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/