Open top menu
petak, 18. travnja 2014.



Sastojci
TIJESTO


300 g Cookies keksa (američki čokoladni keks)
140 g rastopljenog maslaca
2 žlice likera od bresaka

KREMA


1,2 kg nektarina
400 gr čvrstog jogurta (3,5 % mliječne masnoće)
100 gr šećera
1 vrećica vanilin šećera
9 listova želatine
400 gr slatkog vrhnja za šlag (Schlagsahne) bez šećera
3 žlice soka od limuna

ZA UKRAŠAVANJE


80 gr čokolade
50 ml slatkog vrhnja za šlag
1 – 2 nektarine

Posjetite web stranicu Glamurozne domacice sa koje je ovaj recept preuzet - domacica.net - i pogledajte ostale fantasticne recepte nasih glamuroznih domacica.




Način pripreme
Tijesto

Tanjur za tortu namazati hladnim maslacem i na sredinu tanjura staviti obruč kalupa od torte promjera 26 cm.
Maslac rastopiti i ostaviti da se ohladi.
Kekse samljeti, staviti u posudu i dobro izmiješati s maslacem i likerom od bresaka.
Smjesu istresti na tanjur i oprezno žlicom raspodijeliti unutar obruča kalupa te izravnati tako da bi se dobio „biskvit“.
Staviti u hladnjak oko ½ sata da se hladi – stegne.

Krema:

Oguliti 600 grama nektarina, narezati i u mikseru fino usitniti – ispirirati. Od 600 grama nektarina odvojiti 1 – 2 nektarine za ukrašavanje.
Listove želatine u hladnoj vodi omekšati.
Jogurt, šećer, vanilin šećer i sok od limuna dobro izmiješati.
U jogurt umiješati pire od nektarina. Listove želatine dobro ocijediti i na štednjaku na srednje jakoj temperaturi, miješajući otopiti.
Želatini dodati 4 žlice kreme od jogurta - nektarina i miješati sve dok se ne dobije glatka, tekuća masa. Zatim želatinu lagano lijevati u jogurt smjesu, neprestano mikserom miješajući.
Slatko vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi, dodati smjesi od jogurta - nektarina te metlicom za snijeg dobro izmiješati.
Biskvit izvaditi iz hladnjaka i premazati ga s malo kreme, po kremi posložiti nektarine i na nektarine staviti preostalu kremu.
Tortu staviti u hladnjak preko noći da se stegne.
Sutradan oprezno nožem odvojiti tortu od obruča kalupa i kalup ukloniti.

Ukrašavanje:
Čokoladu sitno narezati i zajedno s vrhnjem na laganoj vatri miješajući otopiti.
Kratko ostaviti sa strane da se ohladi (ne smije se stvrdnuti).
Tortu ukrasiti narezanim ploškama nektarina i preliti – išarati otopljenom čokoladom.

Izvor: http://domacica.net/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian