Open top menu
četvrtak, 17. travnja 2014.





Sastojci: 

Biskvit:


 6 jaha
 6 zlica secera 
6 zlica brasna 
4 zlice kakaa 
1 prasak za pecivo

Krema:
 350 g mascarpone sira
 200 ml slatkog vrhnja
 100 g secera u prahu
 1 jaje
 1 zlicica ekstrakta vanilije

Zele:
 350 g jagoda
 500 ml vode 
100 g secera
 3 preljeva za torte
 4 zlice secera


Priprema:

Biskvit ispecite u dvije kore. Prvo izradite 3 zumanjka sa 3 zlice secera. Dodajte pomijesane suhe sastojke, 3 zlice brasna, pola praska za pecivo i 2 zlice kakaa. Zatim rucno umijesajte cvrsto istuceni snijeg od 3 bjelanjka. Kalup promjera 23cm oblozite masnim papirom i pecite biskvit na 180C oko 15 min. 
Ponovite isto sa drugom korom.
1

Za kremu izradite mascarpone i ekstrakt vanilije sa polovicom secera. Nakon sto dobro izradite, umijesajte zumanjak. Posebno izradite bjelanjak i dodajte mu drugu polovicu secera. U drugoj posudi izradite tuceno vrhnje i zajedno sa bjelanjkom naizmjence rucno umijesajte u mascarpone. 
2

Kada pripremite kremu i biskvit se ohladi, napravite zele. On ne moze dugo stajati jer ce se stvrdnuti pa imajte sve ostalo pripremljeno ranije. 


Ocistite jagode i zajedno sa 400 ml vode i secerom prokuhajte kojih 10ak min. Propasirajte stapnim mikserom. U maloj zdjelici pomijesajte preljeve za tortu sa 4 zllice secera i 100 ml vode. Dodajte u jagode i mijesajte dok ne prokuha. Maknite sa vatre i pustite da malo ohladi. Trebali biste dobiti najmanje 750 ml sirupa. 

3

Biskvite slozite u dva kalupa. Svaki prelijte tankim slojem zele-a i stavite kratko u hladnjak. Ostatak zelea drzite na laganoj vatri kako se ne bi stvrdnio. Izvadite jedan biskvit i premazite polovicom mascarpone kreme. Prekrijte ostatkom zele-a. Buduci da je krema meka, nemojte istresti zele brzo i od jednom. Napraviti ce se rupe u kremi i pomijesati ce se krema i zele ( sto i nije toliko strasno. Dobiti cete mramorni efekt umjesto 2 cista sloja). Polako prvo velikom zlicom malo po malo i kada se stvori tanki sloj onda istresite ostalo. Vratite u frizider da se stvrdne. Nakon 10,15 min stvrdnuti zele prekrijte ostatkom kreme. Prekrijte drugim biskvitom i tortu dobro ohladite. Ukrasite jagodama i komadicima biskvita.

Posluživanje
- Za sloziti ovu tortu trebati ce vam 2 ista kalupa. 
- Gotove biskvite izrezite na jednake debljine a ostatak narezite na kockice i ukrasite tortu.
- Tortu i kreme mozete slagati kako zelite. Mozete ispeci i jedan biskvit i izrezati ga na 3 kore.

Izvor: coolinarka.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian