Open top menu
utorak, 15. travnja 2014.



Sastojci

Biskvit:
 5jaja  
2 vrećice vanil šećera
 100 g šećera  
1 dcl ulja 
 5 velikih žlica vode (vruće)
  50 g maka  
110 g brašna 
 2 velike žlice krušnih mrvica  prstohvat soli (za bjelanjke)

Preljev za biskvit:
 2 dcl kave (crne,jake i nezaslađene)
  3 velike žliceruma

Svijetla krema:
 250 g svježeg sira 
 55 g šećera  
1 vrećica vanil šećera
  1 i 1/2 velika žlica ruma 
 2,5 dcl vrhnja za šlag 
 2 velike žlice džema od borovnica
  350 g jagoda 
 1/2 vrećice bijele želatine

Tamna krema:
 3,5 dcl vrhnja za šlag 
 100 g kakaa u prahu 
 1 vrećica vanil šećera 
 60 g šećera 
 3 velike žlice ruma
  1/2 vrećice bijele želatine
  250 g jagoda
Za ukrašavanje:
 2,5 dcl vrhnja za šlag
  100 g jagoda 
 50 g čokolade za kuhanje
  1 vrećica crvenog preljeva za torte 

Priprema

Biskvit:
1
Žumanjke, šećer i vanil šećer miksati dok ne dobijemo gustu smjesu
2
U dobivenu smjesu dodati ulje, vruću vodu, mak i 2 velike žlice krušnih mrvica
3
Sve sjediniti te na kraju umiješati brašno pomiješano sa pecilnim praškom i čvrsti snijeg od bjelanjaka sa prstohvatom soli
4
Smjesu uliti pek papirom obložen kalup za torte
5
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 185°C oko 25-30 minuta
6
Pečenog pustimo da se ohladi
7
Ohlađeni biskvit prerežemo tako da dobijemo 3 kore
Tamna krema:
8
Umutiti čvrsti šlag te mu dodati kakao, šećer i rum
9
Sve dobro sjediniti i malo prije filovanja torte kremi dodati prethodno pripremljenu želatinu
Svjetla krema:
10
Umutiti čvrsti šlag i dodati mu 250 g svježeg sira koji smo prethodno dobro razradili sa šećerom, vanil šećerom i rumom
11
U kremu umiješati džem od borovnice i jagode koje smo prethodno razrezali na krupnije komade
12
Na kraju dodajemo želatinu
Slaganje torte:
13
Kalup za torte obložimo najlon folijom i u njega slažemo tortu
14
Stavljamo prvi biskvit i namočimo ga preljevom od kave i ruma
15
Na biskvit 1 stavljamo tamnu kremu a na nju poslažemo red jagoda rezanih na ploškice. Svaku jagodu malo prstom poguramo u kremu
16
Stavljamo biskvit 2 koji poškropimo preljevom i premažemo svjetlom kremom
17
Sada je na redu biskvit 3 koji također poškropimo preljevom i ukrasimo jagodama
18
Jagode prelijemo preljevom za torte i tortu stavljamo u frižider da se hladi najmanje 1 h
19
Ohlađenu tortu skidamo iz kalupa i ukrašavamo je tučenim slatkim vrhnjem po kojem nastružemo čokoladu za kuhanje
20
Ponovno stavljamo na hlađenje (najbolje preko noći)
21
Serviramo i uživamo
Dobar tek!!!

Izvor: coolinarka.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian