Open top menu
utorak, 15. travnja 2014.



Sastojci
 Kora: 
250 g r mlevenog keksa   
300 ml gustog soka od banane (moze i narandza)   
200 gr prah secera  
1 margarin  
Krema:
 1 l mleka
   4 pudinga od vanile
   250 gr secera 
 1 margarin 

 Ostalo:
 4 pakovanja piskota (ili 44 komada)  
 22 krem banane 
  2 banane  
 300ml mleka za umakanje piskota 
  1 puna kasika crnog euro-krema 
  1 puna kasika belog euro-krema 

 Za ukrasavanje: 
300 gr krem slaga
  350 ml mleka 
 Za premaz banana:sok od pola limuna

Priprema
1
Na vecoj tacni poredjati predhodno umocene piskote u mleko 11x2.Preko toga premazati "koru".
Mleveni keks izmesati sa sokom.Kad se sjedini,dodati margarin umucen sa prah secerom.Dobijeni fil premazati preko piskota.
Preko tog fila poredjati cele krem banane.
Ja sam stavila za svaku piskotu,po jednu krem bananu.

2
Krema:
odvojiti malo mleka sa strane u kome cete razmutiti puding.Ostatak mleka skuvati sa secerom.Kad pocne da vri,uliti razmuceni puding i zakuvati krem.Ostaviti ga da se ohladi,pa dodati umuceni margarin.Sjediniti fil i podeliti ga na dva dela.U jedan dodati crni,a u drugi beli euro-krem.

3
Filovanje:
Preko krem-bananica naneti beli fil.Poredjati piskote predhodno umocene u mleko.
Preko piskota naneti polovinu crnog fila.
Banane iseci na kolutove.Poredjati preko kreme.
Svaki kolut kasicicom premazati limunovim sokom (da ne bi pocrnele kad budete posluzile).
Premazati banane ostatkom crnog fila.
4
Slag krem umutiti sa mlekom (po zelji uliti jos malo mleka,ako Vam se cini da je pregusto).
Ukrasiti tortu po zelji.

Izvor: coolinarka.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian