Sastojci
Kora:
250 g r mlevenog keksa
300 ml gustog soka od banane (moze i narandza)
200 gr prah secera
1 margarin
Krema:
1 l mleka
4 pudinga od vanile
250 gr secera
1 margarin
Ostalo:
4 pakovanja piskota (ili 44 komada)
22 krem banane
2 banane
300ml mleka za umakanje piskota
1 puna kasika crnog euro-krema
1 puna kasika belog euro-krema
Za ukrasavanje:
300 gr krem slaga
350 ml mleka
Za premaz banana:sok od pola limuna
Priprema
1
Na vecoj tacni poredjati predhodno umocene piskote u mleko 11x2.Preko toga premazati "koru".
Mleveni keks izmesati sa sokom.Kad se sjedini,dodati margarin umucen sa prah secerom.Dobijeni fil premazati preko piskota.
Preko tog fila poredjati cele krem banane.
Ja sam stavila za svaku piskotu,po jednu krem bananu.
2
Krema:
odvojiti malo mleka sa strane u kome cete razmutiti puding.Ostatak mleka skuvati sa secerom.Kad pocne da vri,uliti razmuceni puding i zakuvati krem.Ostaviti ga da se ohladi,pa dodati umuceni margarin.Sjediniti fil i podeliti ga na dva dela.U jedan dodati crni,a u drugi beli euro-krem.
3
Filovanje:
Preko krem-bananica naneti beli fil.Poredjati piskote predhodno umocene u mleko.
Preko piskota naneti polovinu crnog fila.
Banane iseci na kolutove.Poredjati preko kreme.
Svaki kolut kasicicom premazati limunovim sokom (da ne bi pocrnele kad budete posluzile).
Premazati banane ostatkom crnog fila.
4
Slag krem umutiti sa mlekom (po zelji uliti jos malo mleka,ako Vam se cini da je pregusto).
Ukrasiti tortu po zelji.
Izvor: coolinarka.com