Sastojci:
- 2 dcl mlijeka
- 1 vrećica kvasca
- sol
- limunova korica
- 30 dag brašna
- 6 dag margarina
- 1 žumanjak
- 30 dag oraha
- 1 vanilin šećer
- cimet
- rum
- 20 dag šećera
- 5 dag grožđica
- 1 dl mlijeka
Uzmete kvasac i razmutite ga s malo šećera, brašna i mlake vode te ga pokrivenog ostavite na toplom mjestu. U drugu zdjelu stavite brašno, dodajte rastopljeni margarin, šećer, žumanjke, sol i naribanu limunovu koricu. Sve promiješajte te pokušajte podignuti kvasac.
S toplim mlijekom oblikujte smjesu, a dignuto tijesto lagano promijesite i razdjelite na dva dijela. Tijesto potom premažite nadjevom te pomoću ubrusa savijte i istresite u namazanu tepsiju. Prije nego što stavite drugu savijaču namažite posudu za pečenje masnoćom i ostavite da se diže još 15 minuta te ju stavite peći na 50 minuta.
(gastronomija.hr)