Open top menu
subota, 19. travnja 2014.



Sastojci:
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 vrećica kvasca
  • sol
  • limunova korica
  • 30 dag brašna
  • 6 dag margarina
  • 1 žumanjak
Za nadjev
  • 30 dag oraha
  • 1 vanilin šećer
  • cimet
  • rum
  • 20 dag šećera
  • 5 dag grožđica
  • 1 dl mlijeka
Priprema:

Uzmete kvasac i razmutite ga s malo šećera, brašna i mlake vode te ga pokrivenog ostavite na toplom mjestu. U drugu zdjelu stavite brašno, dodajte rastopljeni margarin,  šećer, žumanjke, sol i naribanu limunovu koricu. Sve promiješajte te pokušajte podignuti kvasac.
S toplim mlijekom oblikujte smjesu, a dignuto tijesto lagano promijesite i razdjelite na dva dijela. Tijesto potom premažite nadjevom te pomoću ubrusa savijte i istresite u namazanu tepsiju. Prije nego što stavite drugu savijaču namažite posudu za pečenje masnoćom i ostavite da se diže još 15 minuta te ju stavite peći na 50 minuta. 


(gastronomija.hr
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian